Jarní salát s fenyklem, špenátem, quinoou a grapefruitem

Barevný křupavý salát s hořkosladkými tóny, který tělo zjara pořádně nakopne ...

Recept z velmi povedené Zeleninové kuchařky od Petra Klíma.





Na 2-3 porce:


1 hrnek červené či černé quinoy
1 vanička baby špenátu
1 bulva fenyklu
1 velký růžový grapefruit
1 avokádo
1 menší červená cibule
2 lžíce konopných semínek
sůl

Zálivka:

Šťáva z 1 limetky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce medu


Quinou uvaříme a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme propláchnutý špenát, na tenké nudličky nakrájený špenát, kousky (i z vnitřní slupky) oloupaného grapefruitu, avokádo na kostičky, jemné plátky cibule a konopná semínka, osolíme. Zalijeme zálivkou a pořádně promícháme.

Komentáře