Barevný křupavý salát s hořkosladkými tóny, který tělo zjara pořádně nakopne ...
Recept z velmi povedené Zeleninové kuchařky od Petra Klíma.
Na 2-3 porce:
1 hrnek červené či černé quinoy
1 vanička baby špenátu
1 bulva fenyklu
1 velký růžový grapefruit
1 avokádo
1 menší červená cibule
2 lžíce konopných semínek
sůl
Zálivka:
Šťáva z 1 limetky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce medu
Quinou uvaříme a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme propláchnutý špenát, na tenké nudličky nakrájený špenát, kousky (i z vnitřní slupky) oloupaného grapefruitu, avokádo na kostičky, jemné plátky cibule a konopná semínka, osolíme. Zalijeme zálivkou a pořádně promícháme.
Komentáře
Okomentovat