Kolínka v krémovém sosu s hráškem, žampiony a tofu ,,slaninou,,

Krémové rostlinné těstoviny se sýrovým nádechem plné bílkovin. Taková klasika v jiném kabátku, kterou rozhodně doporučuju vyzkoušet, protože sos z miso pasty a lahůdkového droždí a je vážně dobrota 👌🏼






Na 4 porce:


1 lžíce oleje
4 lžíce sojové omáčky tamari 
1 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky sušeného česneku
pár kapek tekutého kouře či mleté uzené papriky
400g natur tofu

1 lžíce oleje
4 stroužky česneku
400g žampionů
400g zeleného hrášku

200g (rýžových) těstovin

2 lžíce miso pasty
4 lžíce lahůdkového droždí



Nejprve naložíme a dáme péct tofu. Tofu nakrájíme na plátky a pomocí utěrky z něj vylisujeme maximum láku. Poté smícháme sojovku, sirup, sušený česnek, tekutý kouř či uzenou papriku, tofu nakrájíme na kostičky a promícháme s marinádou. Ideálně necháme přes noc v lednici. Tofu rozložíme na plech a pexčeme cca 20 minut na 170°C. 
Těstoviny dáme vařit dle návodu a při slévání si půl hrníček vody z nich dáme stranou.
Na pánvi na lžíci oleje krátce osmahneme na plátky nakrájené očištěné žampiony, po chvíli přidáme posekaný česnek a nakonec hrášek, krátce orestujeme. Přidáme uvařené zcezené těstoviny, zalijeme miso pastou rozmíchanou ve vodě z těstovin, zasypeme lahůdkovým droždím a stáhneme z ohně. Dle chuti dochutíme solí a pepřem a podáváme.





Komentáře