Pečené plněné papriky s rajskou omáčkou a rýží

Česká klasika v trošku jiném kabátku. Bezmasé papriky plněné uzeným tempehem a červenou čočkou a voňavá rajská omáčka z opravdových  rajčat s rýží. 



40g cibule
1 stroužek česneku
60g uzeného tempehu
40g mrkve
20g červené čočky
90g bílé papriky (1 větší kus)

40g cibule
200g rajčat
bobkový list, nové koření, svítek skořice
sůl a pepř

40g rýže


Červenou čočku uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme posekaný česnek a jakmile se rozvoní, přihodíme i jemně strouhaný tempeh a mrkev. Orestujeme a vmícháme uvařenou čočku. Směsí naplníme vydlabanou papriku, dáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, osolíme a upečeme v troubě (cca 30 minut na 180°C). 
Na omáčku je třeba nejprve oloupat rajčata. Nařízneme je do kříže, ponoříme do vroucí vody, oloupeme a nakrájíme. Dále v hrnci orestujeme posekanou cibulku, přidáme rajčata, koření, osolíme, opepříme a zhruba 20 minut podusíme. Poté koření vyjmeme a omáčku rozmixujeme dohladka. Rýži uvaříme dle návodu. 


510 kcal

23g bílkovin, 67g sacharidů, 16g tuku, 12g vlákniny 


Komentáře