Salát s pečenou dýní, cizrnou a jogurtovým dipem

Luxusní a velice výživný salát s pečenou dýní, který perfektně vydá nejen za hlavní chod, ale díky sladkým tónům rozinek a svěžího granátového jablka zastane rovnou i funkci dezertu 👍🏻






Na 4-6 porcí:


cca 300g listových salátů
1 hrnek quinoy
1 střední máslová dýně
4 hrnky vařené cizrny
1 salátová okurka
2 granátová jablka
2 hrsti rozinek
4 lžíce oleje
čerstvá petrželka
mletá uzená paprika, kurkuma

na dresing:
1 hrnek sójového jogurtu
4 stroužky česneku
1 citron
sůl


Quinou uvaříme a necháme vychladnout. Dýni oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a promícháme se 2 lžicemi oleje, mletou sladkou paprikou a solí. Rozprostřeme na pečicí papír a dozlatova upečeme v troubě (cca 25 minut na 180°). Uvařenou cizrnu promícháme v míse se 2 lžicemi oleje, kurkumou a solí, promícháme a taktéž rozprostřeme na plech na pečicí papír a do zlatova upečeme (cca 15 minut na 180°C). Neoloupané stroužky česneku přidáme na některý plech a necháme cca 10 minut péct. Po upečení a vychladnutí je vyloupneme a vidličkou rozmáčkneme do jogurtu, osolíme a spolu s citronovou šťávou prošleháme na dresing. Okurku nakrájíme na drobné kostičky, zrníčka granátového jablka vyloupeme, rozinky překrájíme a petrželku posekáme. Pak už jen vše promícháme.





Komentáře