Takový rádoby tvarožník ve zdravější a veganské podobě.
Na 12 kusů (forma o průměru 20-22cm):
Korpus:
60g mandlí
60g strouhaného kokosu
60g jemných ovesných vloček
100g mandlového másla
Náplň:
500g tofu natural
60g kešu ořechů
150g měkkých datlí
2 velké banány
šťáva z 1 citronu
vanilka a citronová kůra
voda dle potřeby
Mandle, kokos a vločky rozmixujeme na lepivou mouku, kterou spolu s mandlovým máslem propracujeme rukama v tuhé těsto. To natlačíme na dno dortové formy včetně okrajů (utvoříme jakoby mističku). Tofu rozdrobíme, přes utěrku vymačkáme maximum láku a spolu s ostatními surovinami (vody dejte co nejméně, jen tolik, aby to zvládl mixér) dohladka rozmixujeme. Rozetřeme do korpusu a pečeme cca 40 minut na 170°C.
Komentáře
Okomentovat