Křehký drobenkový koláč podruhé, tentokrát v tradičním podzimním provedení - s jablky.
Těsto je sice opravdu křehké a manipulace s naporcovaným koláčem nevalná, ale rozhodně stojí za to, je to luxus největší a jen se po něm zapráší, to slibuju 👌🏼
Na formu o průměru cca 20cm (8-12 kusů):
Těsto + drobenka:
3/4 hrnku ovesných vloček
3/4 hrnku vlašských ořechů
1/4 hrnku pohanky kroupy
1/2 hrnku kokosového másla
6 lžic datlového sirupu
Náplň:
6 větších jablek
1/2 citronu
1 lžíce skořice
Vločky, ořechy i pohanku rozmixujeme na konzistenci hrubší mouky a spolu s rozpuštěným kokosovým máslem a sirupem propracujeme rukama v drobivé lepivé těsto. Hrst dáme bokem a zbytek natlačíme do formy (pokryjeme i okraje - vytvoříme takovou misečku).
Jablka nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a v hrnci cca 5 minut podusíme. Zasypeme skořicí a napěchujeme do připraveného korpusu.
Na závěr posypeme drobenkou a pečeme cca 25 minut na 170°C.
Komentáře
Okomentovat