Tofurník (bez přidaného cukru)

Takový rádoby tvarožník ve zdravější a veganské podobě. 




Na 12 kusů (forma o průměru 20-22cm):


Korpus:
60g mandlí
60g strouhaného kokosu
60g jemných ovesných vloček
100g mandlového másla

Náplň:
500g tofu natural
60g kešu ořechů
150g měkkých datlí
2 velké banány
šťáva z 1 citronu
vanilka a citronová kůra
voda dle potřeby


Mandle, kokos a vločky rozmixujeme na lepivou mouku, kterou spolu s mandlovým máslem propracujeme rukama v tuhé těsto. To natlačíme na dno dortové formy včetně okrajů (utvoříme jakoby mističku). Tofu rozdrobíme, přes utěrku vymačkáme maximum láku a spolu s ostatními surovinami (vody dejte co nejméně, jen tolik, aby to zvládl mixér)  dohladka rozmixujeme. Rozetřeme do korpusu a pečeme cca 40 minut na 170°C.


275 kcal
10g bílkovin, 19g sacharidů, 17g tuku, 7g vlákniny


Komentáře