Arašídové kaštany

Tady si milovníci arašídového másla přijdou na své. Na jazyku se rozplývající hutná arašídová chuť s lehkým tónem hořké čokolády. Dokonalost 👌🏼
A navíc je tahle mlska díky prášku z odtučněných arašídů obohacená i o v posledních letech tolik skloňované bílkoviny. 1 kulička jich v sobě skrývá okolo 5g, což na takovouto pochutinu není vůbec špatný výsledek 👐🏻





Cca 20 kousků:


1 hrnek arašídového másla
3/4 hrnku prášku z odtučněných arašídů (vilgain , brainmax)
1/3 hrnku javorového sirupu
1/2 lžičky soli

1/4 hrnku hořké čokolády
1 lžička kokosového oleje


Tekuté arašídové máslo, práškové arašídové máslo, javorový sirup i sůl promícháme v míse a rukama zpracujeme v rozpadavě drobivé těsto. Pokud by se nám výsledek zdál příliš nekompaktní, přidáme arašídové máslo, případně javorový sirup (záleží jak moc chceme výsledek sladký). Ze vzniklé hmoty pak uždibujeme kusy o velikosti cca kaštanu, každý kousek ještě krátce proňahňáme v dlani, aby lépe držel u sebe a pak vykoulíme kuličku. 
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, prošleháme se lžičkou kokosového oleje (nemusí být  ale lépe se pak s polevou pracuje). Jednotlivé kuličky pak máčíme do čokolády a odkládáme na pečicí papír či nějaký nepřilnavý povrch. Necháme v chladu ztuhnout a už jen konzumujeme.


Komentáře