Druh ořechů a ořechových másel do těsta můžete zaměňovat dle libosti a docílíte tak vždy trošku jiné chutě. Krom mandlí se nabízí vlašské, pekanové či kešu ořechy, místo arašídového krému můžete použít jakýkoliv jiný.
Před konzumací necháme sendviče 10 minut tát při pokojé teplotě. Vydržet to může být těžké, ale rozhodně se to vyplatí 😉😁
Na cca 10 kousků :
Na ,,těsto,, :
2 hrnky mandlí
1/2 hrnku arašídového másla
6 lžic javorového sirupu
1 hrst hořké čokolády
sůl
Na zmrzlinovou náplň:
1 hrnek kešu ořechů
3/4 hrnku vody
5 medjool datlí
vanilka
Kešu ořechy na zmrzlinu na 4 hodiny předem namočíme.Mandle rozmixujeme na konzistenci lepivé mouky a v míse promícháme s větší špetkou soli. Přidáme arašídové máslo a javorový sirup a rukama vypracujeme v těsto. Nakonec vpracujeme nasekanou hořkou čokoládu. Těsto rozdělíme na 2 poloviny. Jednu část natlačíme do připravené formy a překlopíme na linku (pokud je třeba a těsto příliš nedrží, což se může stát pokud jsme mandle pořádně nepromixovali či opravdu poctivě nedlachnili těsto), pomůžeme si vystláním potravinovou fólií. Druhou část těsta opět natlačíme na dno formy, zalijeme krémem, přiklopíme již připravenou plackou sušenkového těsta a dáme zamrazit do mrazáku. Poté už jen nakrájíme a dále skladujeme v mrazáku.Na zmrzlinový krém slijeme předmočené kešu ořechy a spolu s 3/4 hrnkem vody, vypeckovanými datlemi a vanilkou rozmixujeme dohladka.
2 hrnky mandlí
1/2 hrnku arašídového másla
6 lžic javorového sirupu
1 hrst hořké čokolády
sůl
Komentáře
Okomentovat