I luxusní švestkový koláč s (tofu)tvarohem, mákem a drobenkou z křehkého těsta ala linecké se dá v rámci #wholefoodplantbased hravě spíchnout 👌🏼 ... když mi teda odpustíte pár lžic sirupu 🤫😁
Na 8-12 kusů (forma o průměru cca 20 cm):
Těsto + drobenka
3/4 hrnku ovesných vloček
3/4 hrnku mandlí
1/4 hrnku pohanky kroupy
1/2 hrnku kokosového másla
4 lžíce javorového sirupu
+ 5 lžic vody
Na náplň:
200g obyč tofu (natural, pevné)
10 lžic vody
šťáva z 1/2 citronu
4 lžíce javorového sirupu
5 lžic mletého máku
8 větších švestek
Vločky, mandle i pohanku rozmixujeme na konzistenci hrubší mouky a spolu s rozpuštěným kokosovým máslem a javorovým sirupem propracujeme rukama v drobenku. Hrst dáme bokem na posypku a do zbytku přidáme vodu. Rukama uhněteme těsto a to natlačíme do formy (pokryjeme i okraje - misečka).
Z tofu vymačkáme maximum láku a spolu se sirupem, citronovou šťávou a vodou dohladka rozmixujeme. Vmícháme mletý mák a náplň rozetřeme na těsto. Posypeme drobenkou a pečeme cca 25 minut na 170°C.
Komentáře
Okomentovat