Crispy rice salad

Lehce nakyslý a řízný exotický salát s křupavou aromatickou rýží. Výborný a velmi nevšední 👍🏻
Pokud máte rádi pikantní, přimíchejte do rýže před pečením trošku chilli. Pokud máte rádi v salátech sladké tóny, vřele doporučuju přidat i na kousky nakrájené mango 👌🏼





Na 3-4 porce:


1 hrnek (celozrnné) rýže 
4 lžíce tamari sojové omáčky
2 lžíce sezamového oleje

1 hrnek edamame fazolek
1/2 pekingského zelí
1 salátová okurka
1 avokádo
1 svazek jarní cibulky
2 hrsti opražených arašídů
1 limetka
hrst koriandru
sůl


Rýži uvaříme (ideálně den předem a necháme v lednici), necháme vychladnou a následně promícháme se sojovkou a olejem. Rozprostřeme ji na plech na pečicí papír a pečeme do křupava (cca 20 minut na 170°C, během pečení promíchat). 
Edamame fazolky krátce povaříme v osolené vodě. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, okurku a avokádo na kostičky, jarní cibulku, arašídy a koriandr posekáme. Vše v míse promícháme spolu s limetkovou šťávou a solí dle chuti.



Komentáře