Cuketová ovesná krupička - vysokoobjemová a nebezpečně chutná kaše 👌🏼
2 porce:
1 větší cuketa
3/4 hrnku ovesných vloček
2 lžíce ořechového másla (ideálně nějaké jemnější s podílem kešu ořechů či kokosu)
2 medjool datle
2 hrnky vody
+ 4 lžíce nepraženého kakaa
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
(nebo: hořká čokoláda, skořice, ovoce, kompot, datlový či skořicový cukr...)
Cuketu najemno nastrouháme, ovesné vločky rozmixujeme na konzistenci hrubší mouky. Ořechové máslo spolu s vypeckovanými datlemi promixujeme ve dvou hrncích vody a přelijeme do kastrolku. Přidáme cuketu a zahříváme do probublávání. Následně ztlumíme plamen, vsypeme ovesnou mouku a ideálně metličkou (aby se v kaši nenadělali hrudky) mícháme do zhoustnutí, cca 2 minutky. Poté stáhneme z ohně, nandáme do misky a servírujeme s čím je libo. Můžeme třeba posypat nepraženým kakaem a polít zálivkou z rozpuštěného kokosového oleje prošlehaného s medem.
Komentáře
Okomentovat