Naprosto fantastické zeleninové placky, které můžete naplnit čím je libo. Pracuje se s nimi jedna báseň, stejně jako s pšeničnou tortillou. Narozdíl od té jsou ovšem nabité živinami a zajásají po nich nejen chuťové buňky, ale i celé tělo.
Na 5 wrapů:
3 menší cukety
2 středně velké masité papriky
5 lžic olivového oleje
Šťáva z 1/2 citronu
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
1 hrnek mletého lněného semínka
2 lžíce psyllia
Cukety a papriky omyjeme a nakrájime na kostky. Spolu s olejem, citronovou šťávou a kořením dohladka rozmixujeme (ve stolním mixéru). Přidáme mleté lněné semínko a psyllium a opět promixujeme. Vzniklé těsto rozetřeme v tenké vrstvě na cca 5 plátů sušičky pokrytých pečicím papírem. Při 42°C sušíme cca 16 hodin. Placky by měly být na omak suché, ale stále dostatečně ohebné. Po usušení smotáme do ruliček a skladujeme v chladnu.
⚠️ Pokud nebudete wrapy ihned po naplnění konzumovat, je lepší oddělit náplň a zejména dresink od placky pomocí například listu salátu. Wrap by mohl navlhnout a potom se při konzumaci rozpadat.
📌 Na fotce jsem placky naplnila pomazánkou z kešunézy a marinovaného tofu (společně promixovat), polníčkem a proužky papriky. Fantastik 👌🏼😁
Komentáře
Okomentovat