Vegan klobásky ze semínek a sušených rajčat, chuťovka nabitá zdraví prospěšnými surovinami.
Osobně bych řekla, že chutná jako chorizo, ale už je to pár let, co jsem něco obdobného jedla, tak mě radši nechytejte za slovo 🫣😁 Každopádně ale vynikající záležitost to je, o tom žádná, dodá šmrnc salátům či polívkám a výborná je i jen tak samotná s hořčicí a kyselejma okurkama 👌🏼
Množství na 2 menší klobásy:
1 hrnek sušených rajčat
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/4 hrnku dýňových semínek
2 stroužky česneku
1 lžička mletého kmínu
1 lžička uzené mleté papriky
1/4 lžička soli
Rajčata na dvě hodiny předem namočíme, poté slijeme a krátce promixujeme s česnekem a kořením. Se solí doporučuju mít opatrnou ruku, záleží, jak slaná jsou sušená rajčata. Pokud máte rádi pikantní, můžete přidat i trochu čili. Následně přidáme semínka a promixujeme na kompaktní hmotu s jemnou strukturou semínek. Vytvarujeme do tvaru válečku a dáme přes noc ztuhnout do lednice.
Komentáře
Okomentovat