Okurkové rolky aka sushi s vegan tuňákem z cizrny a mořských řas. Naprostá dokonalost, kterou jsem obkoukala na instagramu od Broccoli mum a kterou hodlám pravidelně servírovat. Ač na první dobrou se příprava těchto rolek může zdát zdlouhavou záležitostí, je to celkem rychlovka, když máte předem uvařenou cizrnu a rýži, do 20 minut je hotovo.
2 porce:
1 salátová okurka
1,5 hrnku uvařené cizrny
kešunéza (2 lžíce kešu másla, 1/4 sklenky vody, 1/4 cibule, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžička hořčice, černá sůl)
2 plátky nori řas
šťáva z 1/2 citronu
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl a pepř
1 hrnek uvařené sushi rýže
1 mrkev
1/2 červené papriky
1/2 avokáda
1/2 manga
+ sojová sushi omáčka
Okurku omyjeme a pomocí škrabky na zeleninu nakrouháme na dlouhé plátky. Navrstvíme je vedle sebe do velkého obdélníku, přiložíme utěrku a přitlačením odsajeme vodu.
Cizrnu promixujeme (v sekáčku případně nahrubo tyčovým mixérem) spolu s kešunézou (na tu jen vše dohladka promixujeme). Poté vmícháme nadrobno natrhané / nastříhané řasy, šťávu z citronu a sušený česnek, osolíme, opepříme. Vzniklou směsí poklademe připravený plát okurek. Navrstvíme uvařenou rýzi, proužky papriky, avokáda a manga, na plátky nakrouhanou mrkev a zabalíme do rolky. Pak už jen nakrájíme na silnější kolečka a servírujeme zakapané sojovou sushi omáčkou.
Komentáře
Okomentovat