Hráškovo-bazalkové pesto s chřestem a pečenými bramborami

Hráškovo-bazalkové pesto s chřestem a pečenými bramborami, rychlý rostlinný oběd plný bílkovin, vlákniny a mikronutrientů.
Chřestová sezóna je pomalu v plném proudu a i když s touhle famózní zeleninou člověk nemusí v kuchyni nijak čarovat a vychutná si ji i jen tak samotnou, tahle kombinace nemá chybu 👌🏼





2-3 porce:


1 svazek zeleného chřestu

menší brambory (množství dle uvážení)
olivový olej, sůl a pepř

2 hrnky zeleného hrášku (rozmraženého)
2 hrsti kešu ořechů
2 lžíce lahůdkového droždí
1/4 hrnku vody
hrst bazalky
1 stroužek česneku
1 lžíce miso pasty
1/2 citronu


Brambory očistíme a ve slupce uvaříme. Poté naskládáme na pečicí papír, rozmáčkneme pomocí sklenice na placku, potřeme lehce olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 180°C dozlatova. 
Z chřestu odlámeme tvrdé konce a spodní třetinu oloupeme pomocí škrabky. Vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, 3-5 minut povaříme, poté vytáhneme a vhodíme rovnou do mísy plné ledové vody. Vytáhneme, necháme okapat a osolíme.
Hrášek a veškeré zbývající ingredience dohladka rozmixujeme, dle potřeby dosolíme a servírujeme.




Komentáře