2-3 porce:
1 svazek zeleného chřestu
menší brambory (množství dle uvážení)
olivový olej, sůl a pepř
2 hrnky zeleného hrášku (rozmraženého)
2 hrsti kešu ořechů
2 lžíce lahůdkového droždí
1/4 hrnku vody
hrst bazalky
1 stroužek česneku
1 lžíce miso pasty
1/2 citronu
Brambory očistíme a ve slupce uvaříme. Poté naskládáme na pečicí papír, rozmáčkneme pomocí sklenice na placku, potřeme lehce olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě při 180°C dozlatova.
Z chřestu odlámeme tvrdé konce a spodní třetinu oloupeme pomocí škrabky. Vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, 3-5 minut povaříme, poté vytáhneme a vhodíme rovnou do mísy plné ledové vody. Vytáhneme, necháme okapat a osolíme.
Hrášek a veškeré zbývající ingredience dohladka rozmixujeme, dle potřeby dosolíme a servírujeme.
Komentáře
Okomentovat