Křupavá pizza se šťavnatými rajčaty, špenátem, žampiony a nesýrem z kešu ořechů, plná bílkovin a přirozeně bez lepku. Navíc taky super rychlá a jednoduchá.
1 pizza (1 porce):
80g červené čočky
40ml vody
1 stroužek česneku
1/2 lžičky instantního droždí (nemusí být)
sůl
100g špenátu (podušeného nebo rozmraženého)
100g žampionů
100g cherry rajčat
30g kešu ořechů
20ml vody
3g lahůdkového droždí
sušený česnek
sůl
Červenou čočku na alespoň 6 hodin předem namočíme. Potom slijeme, propláchneme a spolu s 40ml teplé vody, stroužkem česneku, instantním droždím a solí rozmixujeme na hladké těsto. To rozetřeme na plech na pečicí papír a dáme na cca 30 minut na 180°C péct do trouby. Předpečený korpus poklademe špenátem, rajčaty, žampiony a kešu dipem a pečeme dalších cca 20 minut.
Na kešu dip předem (minimálně na 4 hodiny) namočíme kešu ořechy, poté slijeme a spolu s 20ml vody, lahůdkovým droždím, sušeným česnekem a solí rozmixujeme dohladka.
Komentáře
Okomentovat