Raw skořicový šneci

Naprosto dokonalí skořicoví šneci, bez mouky a přidaného cukru. Najdete v nich jen ovesné vločky, kešu oříšky, lněná semínka, slaďoučké měkké medjoul datle a skořici. Výborní jsou už i jen tak zasyrova, ale když je šoupnete na chvíli do sušičky, budou ještě o fous lepší 👌🏼






Cca 20 kousků:


1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
1 a 1/2 hrnku kešu ořechů
3 lžíce lněných semínek

1/2 hrnku vody
Šťáva z 1/4 citronu
špetka soli

Náplň:
10 medjool datlí
6 lžic vody
2 velké lžíce ořechového másla (doporučuju mix vlašské a pekanové ořechy plus kešu)
2 lžíce skořice


Ovesné vločky s kešu ořechy rozmixujeme na konzistenci lepivé mouky, v míse promícháme se špetkou soli. Lněná semínka rozmixujeme na prach, zalijeme vodou a necháme 20 minut stát. Lněný gel přidáme do sypké směsi a rukama vypracujeme v těsto. Pokud bude moc řídké, přidáme mouku z vloček a kešu ořechů, pokud moc tuhé a trhavé, přidáme po troškách vodu. Těsto pak rozválíme mezi 2 potravinovými foliemi na placku ve tvaru obdélníku, potřeme náplní, srolujeme a dáme do chladu ztuhnout.
Na náplň rozmixujeme datle spolu s vodou na hladkou pastu, přidáme ořechové máslo a skořici a znovu promixujeme.
Hotovou rolku necháme 2 hodiny v chladu ztuhnout, poté nakrájíme na kolečka a dáme na 8 hodin při 42°C sušit do sušičky.


Komentáře