Cibulové placky

Vynikající cibulové placky z ořechů a semínek v nichž díky šetrnému sušení zůstává zachováno maximum živin. Jsou tím pádem nejen velmi chutnou, ale i sytivou a opravdu pro tělo přínosnou svačinkou či doplňkem k nějaké (raw) pomazánce, polévce či salátu 👍🏻
Jsou měkké a plné chutí a pokud vám syrová cibule nevoní (což chápu, moc praktická věc do kabelky to zrovna není 😅), stačí v závěru placku cibulí neobložit, výborné jsou i bez ní.





Cca na 2 pláty v sušičce:


1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku vlašských ořechů
1 hrst rozinek
1/2 hrnku lněných semínek
2 lžičky kmínových semínek
3 řapíky celeru
1 červená cibule
šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce mletého koriandru
1 lžička soli

+1-2 červené cibule na oblohu


Slunečnicová semínka, vlašské ořechy a rozinky na 4 hodiny předem namočíme. Lněná semínka rozmixujeme a spolu s kmínem zalijeme 3/4 hrnkem vody, promícháme a necháme alespoň hodinu stát. Semínka s ořechy a rozinkami slijeme, vhodíme do mixéru, přidáme na kousky nakrájené řapíky celeru a cibuli, citronovou šťávu, olej a koření a promixujeme. Přidáme lněný gel, znovu promixujeme a poté rozetřeme na 2 sušicí pláty (vystlané pečicím papírem). Obložíme na tenké plátky nakrájenou cibulí, kterou do těsta lehce vtlačíme a při 42°C sušíme 13 hodin. Poté placky otočíme, sloupneme papír a sušíme dalších 13 hodin. Výsledná placka by měla být měkká, pružná, ale ne mazlavá.



Komentáře