Řízné raw brownies s čokopolevou

Vynikající, hutné a mazlavé, voňavé a lehce pikantní brownies se sladkou čokopolevou. Jako zatvrzelý čokoholik nemůžu jinak než vám tenhle recept z kuchařky Judity Wignall všema deseti doporučit. Je to vážně luxusní záležitost 👌🏼




Na 8 větších kousků:


2 hrnky vlašských ořechů
2/3 hrnku rozinek
5 medjool datlí
5 lžic nepraženého kakaa
1 lžíce skořice
2 lžičky mletého badyánu
na špičku nože (nebo klidně víc) chili
na špičku nože vanilky
špetka soli
5 lžic vody

2 lžíce kokosového oleje
6 lžic javorového sirupu
5 lžic nepraženého kakaa


Ořechy promixujeme na konzistenci lepivé mouky (nepřemixovat, nesmí pustit tuk). Přidáme rozinky, datle, kakao a koření a umixujeme v kompaktní hmotu. Záleží, jak velký a výkonný máme mixér, doporučuju mixovat to po částech (toto množství ve stolním mixéru typu Omniblend cca na 3x). Vzniklou hmotu přendáme do mísy, přidáme 5 lžic vody a rukama propracujeme v těsto. To vytvarujeme do tvaru obdélníku o tloušťce cca 1,5cm, potřeme polevou a dáme ztuhnout do lednice.
Na polevu jen rozpustíme kokosový olej a prošleháme jej
se sirupem a kakaovým práškem dohladka.








Komentáře