Pohankovo-lněné krekry

Raw krekry z pohanky a lněnéhoho semínka, takový křupavý a vysoce výživný naan... Parádní doplněk k hummusu, luštěninám či krémovým polévkám...






1 hrnek zlatého lnu
2 hrnky vody
1 hrnek pohanky kroupy
1 lžička soli
majoránka, mletý kmín, 
sušená cibule a česnek, pepř
+ libovolně na posyp mák, kmín, ...


Len zalijeme 2 hrnky vody a necháme přes noc stát. Následně promixujeme pohanku na mouku, přidáme spolu se lžičkou soli a kořením k lněnému gelu a tyčovým mixérem promixujeme, část semínek necháme vcelku. Vzniklé těsto rozetřeme v tenké vrstvě na plát sušičky, můžeme (či nemusíme) posypat mákem / kmínem,... a sušíme cca 18 hodin při 42°C do sucha. Po usušení nalámeme na kousky.





Komentáře