Chlebíčková pomazánka z červené čočky aneb vynikající salát mnoha využití 👌🏼
Skvěle chutná namazaný na pečivu či krekrách, super je i jen tak samotný a posloužit může i jako příloha (takový ala bramborový salát).
Je nabitý bílkovinami, plný zeleniny, vlákniny a majonézovou povahu mu propůjčuje dip z kešu ořechů.
1 hrnek červené čočky
4 lžíce lahůdkového droždí
1 červená paprika
1 salátová okurka
4 nakládané kyselé okurky
kešunéza:
4 hrsti kešu ořechů
1/4 hrnku vody
šťáva z 1/2 citronu
1/4 cibule
1 lžíce hořčice
černá sůl a pepř
Červenou čočku propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme vychladnout.
Kešu ořechy na 2-4 hodiny předem namočíme, poté slijeme a spolu s ostatními surovinami dohladka rozmixujeme.
Papriku a okurku nakrájíme na co nejmenší kostičky, kyselé okurky najemno nastrouháme. Vychladlou čočku promícháme s nachystanou zeleninou, lahůdkovým droždím a kešu dipem, dochutíme solí a pepřem. Nejlíp chutná dobře vychlazený
Komentáře
Okomentovat