Semínkové krekry se sušenými rajčaty

Voňavé a křupavé krekry plné chuti, skvělý doplněk k salátům, krémovým polévkám i pomazánkám ...






Na 2 velké pláty (asi 18 větších krekrů):


1 hrnek semínek (mix dýňových, slunečnicových a sezamu)
1 hrst sušených rajčat
3/4 hrnku lněných semínek
2 stroužky česneku
cibulový prášek, oregano a bazalka


Semínka spolu se sušenými rajčaty zalijeme vodou. Lněná semínka krátce nahrubo rozmixujeme a zalijeme 3/4 hrnkem vody. Necháme obojí alespoň 2 hodiny (klidně přes noc) namáčet. Poté semínka a rajčata slijeme, nahrubo krátce promixujeme a přidáme k lněným semínkům, které veškerou vodu nasákly a vytvořily gel. Přidáme prolisovaný česnek, koření a případně trochu soli (záleží, jak moc slaná byla rajčata) a vše pořádně promícháme. Vzniklou hmotu rozetřeme v lehké vrstvě na plát sušičky, nakrájíme a sušíme cca 18 hodin při 42°C.







Komentáře