Raw linecké s ořechovým základem a džemem ze sušených meruněk. Taková ta dobrota, která člověka po snězení dvou kousků dokonale uspokojí, a proto stojí za to, péct jinak. Sušenky nejsou tak křehké jako ty z mouky a másla, rozdíl oproti klasice poznáte na první dobrou, vynikající jsou ovšem jakbysmet.
Cca 30 kousků:
1 hrnek kešu ořechů
1/2 hrnku mandlí
1 lžička citronové kůry
2 lžíce zlatého lněného seminka
2 lžíce vody
4 lžíce medu / javorového sirupu / jakéhokoliv tekutého sladidla
1/2 hrnku měkkých sušených meruněk
4 lžíce vody
Kešu ořechy a mandle rozmixujeme na konzistenci lepivé mouky, přendáme do mísy a promícháme s citronovou kůrou. Lněná semínka rozmixujeme na prach, zalijeme vodou, minutku necháme stát a poté spolu s tekutým sladidlem přidáme do mísy k ořechové mouce a rukama zpracujeme v těsta. To vyválíme mezi 2 potravinovými foliemi, vykrájíme libovolné tvary a při 42°C sušíme cca 16 hodin.
Meruňky nakrájíme na kostičky, zakapeme vodou a necháme alespoň 4 hodiny stát. Poté (tyčovým mixérem) dohladka rozmixujeme. Vzniklým džemem promažeme usušené sušenky. Skladujeme v chladu.
Komentáře
Okomentovat