Pečená zelenina s cizrnou a tzatziki na motivy Plantbaes
Pečená zelenina je skvělá na všechny způsoby a tahle citronem a oreganem ovoněná variace doplněná studeným okurkovým salátem, ta doslova nemá chybu 👌🏼
Na cca 4 porce:
2 hrnky vařené cizrny
1 brokolice
2 hrnky kapustiček
2 velké žampiony
1 masitá paprika
2 lžíce oleje
šťáva a kůra z 1/2 citronu
oregano, sušená mletá cibule a česnek
sůl
2 salátové okurky
0,5l rostlinného (sojového) jogurtu
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 citronu
čertsvý kopr
sůl a pepř
Brokolici rozebereme na menší růžičky, z kapustiček odkrojíme dřevnatou nožku, oloupneme horní dva lístky a rozpůlíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, papriku nakrájíme na větší kostky. Všechnu zeleninu včetně uvařené cizrny promícháme v míse spolu se solí, oreganem, olejem a šťávou a kůrou z citronu. Rozložíme na plech a pečeme cca 30 minut na 180°C.
Okurky nahrubo nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Vmícháme jogurt, rozmáčknutý česnek, citronovou šťávu a nasekaný kopr. Osolíme, opepříme a podáváme spolu s upečenou zeleninou.
Komentáře
Okomentovat