Tyhle zeleninové ala bramborové saláty miluju na všechny způsoby. Tentokrát jsem se nechala inspirovat paleosnadno.cz a jako hlavní surovinu tentokrát použila pečenou dýni. A teda... mooc dobrá záležitost 👌🏼
4 větší porce:
1 střední máslová dýně
1/4 celeru
1 mrkev
1 kořenová petržel
1/2 zeleného jablka
10ks středních kyselých okurek
šťáva z 1/2 citronu
sůl a pepř
kešunéza:
4 hrsti kešu ořechů
1/4 hrnku vody
1/2 cibule
1 lžíce hořčice
šťáva z 1/2 citronu
černá sůl
Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Rozprostřeme na plech na pečicí papír a pečeme cca 25 minut při 180°C. Mrkev, petržel a celer očistíme a uvaříme ideálně v páře doměkka.
Kešu ořechy na 2-4 hodiny předem namočíme do vody.
Jakmile zelenina vychladne, nakrájíme ji na malé kostičky. Přidáme vychladlou dýni, nadrobno nakrájené jablko a kyselé okurky, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, promícháme a nakonec vmícháme dip ala majonézu z kešu ořechů.
Kešu ořechy slijeme a se zbytkem ingrediencí dohladka rozmixujeme.
Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Okomentovat