Rajčatové raw wrapy

Rajčatová placka z rajčat a lněných semínek, se kterou se pracuje stejně dobře jako s klasickou pšeničnou tortillou. Přitom je mnohem chutnější a řekněme pro tělo přínosnější.
A její příprava se zdá složitá jen do doby, než se do ní člověk pustí poprvé. Je to rychlovka.





Na 4 velké placky:


10 sušených rajčat (tj. 20 půlek)
8 lžic lněných semínek
20 lžic vody
4 větší rajčata
2 stroužky česneku
4 medjool datle


Cca 3 hodiny předem rajčata namočíme a lněná semínka zalijeme 10 lžicemi vody. 
Následně rajčata slijeme a spolu s lněným gelem, čerstvými rajčaty, oloupaným česnekem a vypeckovanými datlemi dohladka promixujeme. Vzniklé těstíčko rozetřeme v tenké vrstvě na 4 pláty pečicího papíru a sušíme při 42°C cca 14 - 16 hodin. Placka by měla být vysušená, nelepivá, ale zároveň měkká a poddajná jako například ovocná kůže.



🌯 Plnit se dá tento wrap čímkoliv, jen mezi náplň a placku je třeba dát neporušený list salátu, aby se tortila případně nerozmočila od dipu či zeleniny...

🥗 Já na fotu naplnila jen velmi jednoduše - ledovým salátem a na nudle nakrouhanou cuketou a mrkví, jež jsem promíchala s dipem ala majonéza z kešu ořechů



Komentáře