Nudle ze syrové zeleniny nejspíš nejsou pro každého, já bych je ale mohla jíst klidně pořád. Obzvlášť pak s tímhle krémem z uzeného tofu 👌🏼
Přiložený receptonávod je taková základní varianta, celé jídlo se dá došperkovat ještě přidáním klíčků, nejrůznějších semínek či ořechů, vařené kukuřice, polníčku,...
Dip na 2 porce:
1 balení uzeného tofu (200g)
2 hrsti kešu ořechů
šťáva z 1/2 citronu
1 lžíce lahůdkového droždí
sušený česnek
(černá) sůl
+ zelenina dle výběru - cuketa, mrkve, celer, červená řepa, zelí...
Kešu ořechy na cca 4 hodiny předem namočíme, poté slijeme a spolu s cca 1/2 hrnkem vody a citronovou šťávou dohladka rozmixujeme. Přidáme nadrobené tofu, lahůdkové droždí, sušený česnek a sůl (černá dodá dipu vaječnou chuť 👌🏼) a znovu pořádně promixujeme.
Zeleninu očistíme a pomocí spiralizéru či speciální škrabky nakrouháme na nudle. Prosolíme, zalijeme dipem a ihned podáváme. Zelenina (obzvlášť cuketa) začne po chvíli pouštět vodu, proto je potřeba ji co nejdřív po prosolení podávat, ale můžeme nechat zeleninové nudle i chvíli po prosolení odpočinout, puštěnou vodu slít, a až poté podávat).
Komentáře
Okomentovat