Karamelky v pražených kešu

Vynikající tyčinky s křupavými ořechy a mazlavým karamelem uvnitř.
Skvělé jako dezert všedních dní, ale když je nakrájíte na menší kousky, na slavnostním stole se po nich jen zapráší, to zaručuju 👌🏼








Na 12 kusů


1 plechovka plnotučného kokosového mléka
1/2 hrnku kokosového cukru
1/2 hrnku kokosového másla
vanilka a špetka soli

2 hrnky kešu ořechů


Kešu ořechy rozprostřeme na plech na pečicí papír a cca 10 minut pečeme v troubě na 180°C. Hezky dozlatova, ale ne černa. 
Kokosové mléko (pokud je v něm výrazně oddělená smetanová a vodnatá část, vodu rovnou slijeme pryč) nalijeme do rendlíku, přidáme kokosový cukr a na mírném plameni za občasného míchání začneme zahřívat. Jakmile začne probublávat, ztlumíme plamen a 20 minut necháme vařit. Sem tam promícháme, aby se hmota nepřipálila. Stáhneme z ohně, vmícháme kokosové máslo (do tekuta rozmixovaný tučný strouhaný kokos), vanilku a špetku soli. 
Dno formy (cca 20x20cm) vysypeme polovinou upražených kešu ořechů, na ně rozetřeme karamelovou hmotu a zasypeme druhou polovinou ořechů. Dlaněmi lehce uplácáme (aby se ořechy zachytily v karamelu) a dáme přes noc ztuhnout do lednice. Poté nakrájíme a skladujeme v chladu.





Komentáře