Křupavé zelené fazolky s naprosto fantastickým dipem, kombo, které s přehledem trumfne hranolky s tatarkou 👌🏼😁
1 miska čerstvých zelených fazolek
sůl
Dip:
2 lžíce kešu másla
1/2 hrnku vody
1/2 citronu
1 lžíce miso pasty
pažitka a petrželka
Fazolkám odkrájíme konce se stopkou a propláchneme je. Následně vhodíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, přikryjeme pokličkou a necháme vařit. Délka vaření se odvíjí od velikosti/tloušťky a stáří fazolek, cca 3-10 minut. Jakmile jsou fazolky tak akorát (stále ještě křupavé, ale už ne tvrdé), slijeme a ihned vhodíme do mísy se studenou vodou. Pak už jen slijeme a necháme okapat.
Kešu máslo, vodu, miso pastu a citron zbavený slupky rozmixujeme dohladka. Přidáme bylinky a krátce ještě jednou promixujeme.
Komentáře
Okomentovat