Dobrejch salátů není nikdy dost...
Kombinace čerstvé a pečené zeleniny nemá chybu, obzvlášť když se jedná o květák. Pažitka salátu zase dodá správný říz a miso pasta ho skvěle dochutí 👌🏼
1 porce:
1/2 květáku
1 lžíce olivového oleje
sůl
hrst vařených máslových fazolí
2 hlávky little gem salátu
1 masitá paprika
pažitka
1 lžíce miso pasty
1 lžíce tahini
šťáva z 1/2 citronu
Květák rozebereme na menší růžičky a v míse promícháme spolu s olejem a solí. Rozprostřeme na plech a pečeme na 180°C do zlatova (spíš až skoro spálena). Salát nasekáme, papriku nakrájíme na malé kostičky a pažitku posekáme. Promícháme spolu s uvařenými fazolemi a dresingem, na který jen všechny suroviny pořádně prošleháme. Na talíři posypeme vychladlým upečeným květákem.
Komentáře
Okomentovat