Salát s bazalkovým dressingem a uzeným tempehem

Tento výborný krémový dresing ala bylinková majonéza se hodí takřka ke všemu, skvěle doplní studenou i teplou zeleninu, můžete ho dát do salátu, jakékoliv bowl či použít při grilování. Osobně mi velmi chutná v kombinaci s uzeným tempehem 👌🏼




Na 2 porce:


1/2 hrnku kešu ořechů
4 stonky bazalky
Šťáva z 1/2 citronu
2 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky sušeného česneku
1/4 hrnku vody
sůl

1 hlávka římského salátu
2 rajčata
1/2 salátové okurky
1 svazek ředkviček
1/2 hrnku mraženého hrášku

1 balení uzeného tempehu

Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme, poté slijeme a se všemi zbývajícími surovinami na dresing dohladka rozmixujeme.
Zeleninu očistíme, salát nasekáme, ředkvičky nakrájíme na kolečka, rajčata a okurek na kostičky. Hrášek 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat. Tempeh nakrájíme a nasucho opečeme na pánvi. Veškerou zeleninu pořádně promícháme s dresingem a na talíři posypeme opečeným tempehem.



Komentáře