Kešu mozzarella

Velmi chutná a strukturově realiastická rostlinná napodobenina mozzarelly. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to 👌🏼







Na cca 5 bochánků:


1 hrnek kešu ořechů
1 hrnek rostlinného mléka (mandlové, ovesné)
3 lžíce psyllia
3 lžíce lahůdkového droždí
Šťáva z 1/2 citronu
1/2 lžičky soli
Špetka černé soli


Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme do vody. 
Psyllium rozmícháme v rostlinném mléku, necháme 10 minut stát a poté nalijeme do mixéru. Přidáme slité kešu ořechy, lahůdkové droždí, citronovou šťávu a sůl a mixujeme do hladka. Ze vzniklé hmoty pomocí navlhčených rukou vykoulíme bochánky (pokud je těsto moc řidké, necháme ho chvíli tuhnout nebo ho rovnou nalijeme do jakékoliv skleněné nádoby, sklenice či silikonové formy) a necháme přes noc odpočívat v lednici.








Komentáře