Čokobuchtu z fazolí už známe asi všichni, ale co ji takhle vyzkoušet v nepečené verzi?
Výborné hutné a mazlavé brownie, sladké díky datlím, chutné díky ořechovému máslu, extra čokoládové skrz nepražené kakao a plné bílkovin z fazolí. O množství vlákniny (a minerálů jakbysmet) netřeba mluvit...
Na 16 kousků:
2 hrnky vařených fazolí
8 medjool datlí
6 lžic ořechového másla
6 lžic nepraženého kakaa
6 lžic rozpuštěného kakaového másla
špetka soli
Uvařené fazole a datle rozmixujeme v co nejhladší hmotu, přidáme ořechové máslo (dle výběru), kakao, sůl a rozpuštěné kakaové máslo a promixujeme v kompaktní těsto (případně si pomůžeme rukama). Těsto natlačíme do formy a necháme ztuhnout v lednici.
Komentáře
Okomentovat