Studené kari

Obědový salát ala studené kari, výborné fresh jídlo plné chutí.






Na 4-6 porcí:


1 hrnek quinoy
1 hrnek červené čočky
1 hrnek mraženého zeleného hrášku
1 hrnek kešu ořechů
2 masité papriky
2 velké mrkve
1 červená cibule
čerstvý koriandr a petrželka
sůl

Zálivka:
2 citrony
6 lžic olivového oleje
2 lžíce kari koření
1 lžíce kurkumy
1 lžíce mletého sušeného česneku


Quinou a červenou čočku propláchneme, v osolené vodě uvaříme doměkka, slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek vhodíme do osolené vroucí vody a krátce povaříme dokud nevyplave napovrch, slijeme a propláchneme studenou vodou. Kešu ořechy rozprostřeme na plech a pečeme cca 10 minut při 170°C do zezlátnutí. Papriky a cibuli nadrobno nakrájíme, mrkve nahrubo nastrouháme a bylinky nasekáme. Olivový olej promícháme s citronovou šťávou a kořením. Vše ve velké míse pořádně promícháme. Dosolíme dle chuti.



Komentáře