Rádoby holandská omáčka z červené čočky, která skvěle doplní (a to jak chutově tak výživově) jakoukoliv teplou či studenou zeleninu.
Chybu nemá například s blanšírovanou brokolicí a chřestem...
Na 2 porce:
1 hrnek červené čočky
1/2 hrnku kešu ořechů
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička hořčice
šťáva z 1/2 citronu
1/4 hrnku vody
kurkuma
černá sůl
1 svazek chřestu
1 hlávka brokolice
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme. Čočku propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Buď necháme vychladnout nebo propláchneme studenou vodou. Pak už jen všechny suroviny dohladka promixujeme a servírujeme s připravenou zeleninou.
Z chřestu olámeme spodní kmínky a pomocí škrabky do cca 1/3 oloupeme. Vhodíme do vroucí osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme 3 minuty vařit. Vytáhneme z vroucí vody a ihned ponoříme do vody ledové. Brokolici rozebereme na růžičky a cca 5 minut povaříme v osolené vodě. Slijeme a taktéž na chvíli zchladíme.
Komentáře
Okomentovat