Chřest to je láska a málokdy se mi s ním chce nějak experimentovat - blanšírovanej nemá chybu jen tak samotnej, ale tomuhle salátu od Cooking for peanuts jsem šanci dala a neprohloupila. Výbornej je 👌🏼
2 porce:
Svazek chřestu (400-500g)
Svazek jarní cibulky (4-5 kusů)
Svazek bylinek - koriandr, petrželka (máme)
2 hrsti mandlí
2 lžíce sezamových semínek
1 hrnek vařených bílých fazolí
2 lžíce miso pasty
2 lžíce tamari sojové omáčky
Šťáva z 1 citronu
Kousek zázvoru
Fazole předem namočíme a v osolené vodě uvaříme pod pokličkou doměkka. Z chřestu odlámeme tvrdé konce stonku a ze spodní cca třetiny oškrábeme slupku. Vhodíme do vroucí osolené vody a pod pokličkou 2-3 minutky povaříme. Pak jej vytáhneme a ihned ponoříme do studené vody. Po zchlazení nakrájíme na cca 2cm. Mandle nasekáme, cibulku nakrájíme na kolečka, bylinky posekáme a vše spolu se sezamovým semínkem a dresingem pořádně promícháme. Na dresing prošleháme miso pastu s citronovou šťávou, sojovkou a nastrouhaným zázvorem.
Komentáře
Okomentovat