Famózní low carb (keto) chlebík, který výborně chutná, je upečený z top suroviny a jeho příprava je velmi jednoduchá.
Zapomeňte na předražené večerní chlebíky (které ve vašem těle natropí tak akorát paseku 🙈) a raději si najděte 10 minut času na přípravu tohohle skvostu.
Recept není z mé hlavy, kredity patří Elavegan.com
Bochník á 500g:
240g zlatého lněného semínka
40g psyllia
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
320ml horké vody
Lněné semínko rozmixujeme na jemnou mouku (mixuju v elektrickém mlýnku na kávu) a v míse smícháme s psylliem, jedlou sodou a solí. Vlijeme horkou vodu, promícháme a rukama vypracujeme v těsto. Pomocí navlhčených rukou vytvarujeme z těsta bochník, posypeme semínky a pečeme 50 minut při 180°C.
Na 100g:
Komentáře
Okomentovat