Ferrero rocher dort

Nepečený dortík plný lískových ořechů a hořké čokolády. Rychlý a jednoduchý recept na dezert, který by se vyjímal i v luxusní cukrárně.






Forma o průměru cca 20cm / 16 kousků


Základ:
200g lískových ořechů
100g kešu ořechů
100g medjool datlí
20g nepraženého kakaa
špetka soli

1. vrstva
300g lískových ořechů
200g hořké čokolády

2. vrstva 
100g hořké čokolády
50g kešu másla

50g lískových ořechů
20g hořké čokolády



Lískové ořechy (cca 600g dohromady) předem opražíme (10 minutv troubě na 170°C) a zbavíme slupky.
Ořechy na základ promixujeme na konzistenci lepivé hmoty, přidáme datle, kakao a špetku soli a promixujeme do konzistentní hmoty (případně tomu trošku pomůžeme rukama). Těsto natlačíme na dno dortové formy (průměr 20cm). 
Lískové ořechy s hořkou čokoládou na 1. vrstvu promixujeme v mixéru dohladka a tekuta, nalijeme do formy a dáme ztuhnout do chladu.
Na 2. vrstvu rozpustíme hořkou čokoládu a promícháme s kešu máslem. Nalijeme na ztuhlý dort, posypeme posekanými ořechy a dáme opět zruhnout. Pak už jen pocákáme rozpuštěnou čokoládou.
Uchováváme v chladu.


428 kcal
9g bílkovin, 16g sacharidů,35g tuku, 7g vlákniny





Komentáře