Quinoa s hummusem a pečenou zeleninou

 





Na 4 porce:


200g quinoy
sůl

200g uvařené / konzervované cizrny
40g tahini (sezamová pasta)
4 stroužky česneku
citronová šťáva
trocha vody či pár kostek ledu

600g květáku
1 lžíce oleje

400g lilku
400g cukety
1 lžíce oleje

400g žampionů
2 lžíce oleje

petrželka


Květák rozebereme na drobné růžičky a promícháme spolu se solí a lžící oleje, případně přidáme i oblíbené koření či bylinky. Rozložíme na plech na pečící papír. Cuketu a lilek nakrájíme na silnější plátky a opět promícháme spolu s olejem, solí a případně i kořením, rozložíme na plech na pečící papír a pečeme cca 20 minut na 180°C. Ale každá trouba peče jinak, takže květák pečeme dozlatova a zeleninu domazlava. Spolu se zeleninou dáme péct i neoloupané stroužky česneku, po asi pěti minutách vytáhneme a necháme vychladnout.
Quinou propláchneme teplou vodou a v dostatečném množství osolené vody uvaříme doměkka, přecedíme.
Cizrnu, tahini, oloupaný pečený česnek, citronovou šťávu, trochu vody či ledu a sůl společně rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.
Uvařenou quinou, cizrnovou kaši a pečenou zeleninu promícháme a přidáme nasekanou petrželku.


503 kcal
22g bílkovin, 58g sacharidů, 18g tuku, 13g vlákniny





Komentáře