Nejlepší zelňačka / kyselice, co jsem kdy měla a že už jich bylo, je to totiž naše nejoblíbenĕjší polívka ❤
Recept od Green leaves
4 porce:
1 lžíce oleje
200g cibule
200g celeru
200g uzeného tofu
80g sušených švestek
40g sušených hub
400g kysaného zelí
Kmín, bobkový list, nové koření
1,5l vody / zeleninového vývaru
20g lahůdkového droždí
Mletá sladká paprika, sůl
120g mandlí
Nejdřív vyrobíme mandlovou smetanu, mandle přes noc namočíme do vody, slijeme a spolu s 300ml čerstvé vody dohladka rozmixujeme. Přecedíme přes utěrku a dáme stranou.
V hrnci na troše oleje osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a celer. Jakmile zezlátnou, přihodíme na kostičky nakrájené uzené tofu, po chvíli i nasekané švestky, sušené houby, kysané zelí a koření, zalijeme vodou, přidáme mandlovu smetanu, lahůdkové droždí, mletou papriku, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 20 minut na mírném ohni.
Komentáře
Okomentovat