Čočkové čevapčiči

Nejlepší klobásky / sekaná, co jsem kdy jedla. Kam se hrabe jakákoliv předražená vegenáhražka či klasika z masa. Chutná vážně neskutečně dobře a přitom je to jen zelenina s čočkou, vločkama a oříškama, mazec...







Na cca 4 porce:


120g hnědé čočky
1 lžička oleje
100g cibule
100g řapíkatého celeru
100 g mrkve
2 stroužek česneku
40g vlašských ořechů
60g ovesných vloček
40g cibule (syrové)  
20g  lněných semínek
20g hořčice
10g rajského protlaku
20ml tamari (sojová omáčka))

Na potření:
15ml tamari
10ml oleje
10ml javorového sirupu
10g lahůdkového droždí


Čočku propláchneme, uvaříme doměkka a slijeme. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme cca 10 minut v pánvi na troše oleje, ke konci vmícháme ještě posekaný česnek a necháme rozvonět. Uvařenou čočku, orestovanou zeleninu, ořechy, vločky a syrovou cibuli rozmixujeme v sekáčkovém mixéru (chopper - takový ten mixér, co často prodávají spolu s tyčovým mixérem) tak, aby v hmotě zůstala určitá struktura. Přendáme do mísy, přidáme mleté lněné semínko, hořčici, rajský protlak a tamari omáčku a rukama pořádně prohněteme. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme silnější válečky, vyskládáme na plech na pečicí papír, potřeme marinádou (všechny suroviny promíchat) a pečeme v troubě cca 12-15 minut na 170°C.



1 porce:

333 kcal
15g bílkovin, 37g sacharidů, 13g tuku, 10g vlákniny








Dát si k tomu můžete cokoliv, ideálně nějaký zeleninový salát, ale klidně i na klasiku brambory. Skvěle se bude vyjímat jako doplněk všemožných bowl nebo ho můžete přidat k tomuto celerovo-řepovému salátu s nějakým tím zeleniskem...











Komentáře