Při vaření hlavních jídel většinou vycházím ze zeleniny, ale najdou se i vyjímky a sem tam nám na stole přistane jídlo s její absencí... No ale kdo by to takové krémové houbové omáčce s jemnýma nočkama vyčítal.. 🤷🏼♀️🙈😁
Noky:
200ml vody
50g polenty
10g mandlového másla
10g lahůdkového droždí
Černá sůl
Omáčka:
1/2 cibule
200g lesních hub
Kmín, sůl
50g špenátu
30g kešu ořechů
Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme a poté rozmixujeme s vodou (cca 100ml) na hladkou tekutou smetanu. Na pánvi osmahneme dorůžova cibuli (dle potřeby podléváme trošičkama vody), přihodíme pokrájené houby, podusíme, vhodíme špenát, zasypeme kmínem, osolíme, zalijeme kešu smetanou a necháme chvíli probublat do zhoustnutí.
V hrnci přivedeme k varu 200ml vody, vsypeme polentu a za stálého míchání vaříme cca 3 až 5 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme mandlové máslo, lahůdkové droždí a sůl. Pomocí dvou lžic tvarujeme ze vzniklé kaše noky.
Komentáře
Okomentovat