Pohankové nudle s edamame, zeleninou a mandlovou omáčkou

Další z řady mých oblíbených receptů na motivy kuchařky Jak nezemřít od Michaela Gregera...


Zeleninu můžete obměňovat a přidávat dle uvážení, super je to třeba s červeným zelím nebo okurkou či cuketou.
Mandlové máslo lze nahradit arašídovým máslem, případně tahini.





60g pohankových nudlí 
60g edamame sojových bobů
60g papriky
60g mrkve
30g lahůdkové cibulky
5g sezamových semínek


Mandlová omáčka:
20g mandlového másla
15g miso pasty
1/2 citronu
1 datle
1/2 stroužku česneku
kousek zázvoru
30ml vody


Papriku a mrkev nakrájíme na tenoučké nudličky, cibulku nasekáme. Pohankové nudle uvaříme dle návodu a dáme vařit spolu se sójovými boby. Slijeme, propláchneme studenou vodou, promícháme s mandlovou omáčkou (všechny ingredience dohladka rozmixovat), připravenou zeleninou a sezamovými semínky.



508 kcal
24g bílkovin, 59g sacharidů, 20g tuku, 11g vlákniny








Kuchařka, z níž recept pochází:

























Komentáře