Ořechové rohlíčky

 

Výživná chutná svačinka na doplnění energie či zahnání chutí, jednoduchá jak co do přípravy, tak co do surovin. Žádný přidaný cukr, pšenice, lepek ani mouka.





Na cca 22 kousků:

150g pohanky kroupy
50g lněného semínka

Náplň:
150g vlašských ořechů
100g datlí
50g rozinek


Pohanku přes noc namočíme, ráno slijeme, pořádně propláchneme a rozmixujeme v mixéru na hutnou kaši. Lněné semínko rozmixujeme, promícháme s pohankovou kaší, propracujeme na tuhé těsto a necháme 10 minut odpočívat. Vlašské ořechy rozmixujeme, přidáme datle a rozinky, znovu promixujeme a rukama spojíme v náplň. Těsto rozválíme mezi dvêma potravinovými foliemi či silikovou podložkou, nakrájíme na podlouhlé trojúhelníčky, z náplně vytvarujeme válečky, které dáme vždy na kraj nejkratší strany trojúhelníčku a stočíme do rohlíčku. Pečeme cca 15 minut na 160-170°C, případně pro raw variantu usušíme v sušičce (45°C 15 hodin), ale chuťově jsou na tom líp ty pečené :)



113 kcal
3g bílkovin, 12g sacharidů, 6g tuku, 2g vlákniny







Komentáře