Voňavá mandlovo-skořicová buchta s meruňkami, slazená medem. Recept je silně inspirovaný buchtou z blogu boruvky-dev.blogspot.com, vpodstatě jsem ho jen předělala do rostlinné varianty... Nicméně i to dalo práci a osobně mi tahle buchta chutná natolik, že nejde si ji nepřivlastnit do vlastního receptáře :)
Na 9 porcí (forma cca 20x20cm):
30g lněného semínka
150g mandlí
150ml kokosového mléka (poctivé hutné domácí anebo z plechovky)
40ml vody
30g pohanky kroupy (nevařené, suché)
6g jedlé sody
1 lžička skořice
60g medu
300-400g meruněk
20g medu
Lněná semínka rozmixujeme, zalijeme teplou vodou a rozehřátým kokosovým mlékem. Mandle a pohanku rozmixujeme na mouku promícháme se skořicí a jedlou sodou a přidáme odstátá lněná semínka s medem. Těsto rozetřeme do menší formy (20 x 20 cm), poklademe meruňkami, pokapeme medem a pečeme cca 25 minut na 170°C.
210 kcal
5g bílkovin, 15g sacharidů, 14g tuku, 4g vlákniny
Komentáře
Okomentovat