Jednodušší recept aby člověk pohledal :) Sumasurám si nachystejte 5 základních surovin, co beztak v každé racionálně se stravující domácnosti vždycky nějak pohledáte, dokupte obyčejný tofu a během chvíle máte za pár kaček hotovou nadýchanou kakaovou buchtu s tvarohem, akorátže v plně rostlinné verzi bez cukru a lepku, zkrátka výkvět zdravé výživy :)
Ve verzi pro návštěvy a cukrholiky doporučuju krapet přisladit těsto, výborný je to sice i takhle, ale přece jen pro slabší povahy by to nemusela být vyloženě zákusková záležitost :)
Na 12 kusů (plech cca 20x30cm):
150g mandlí
125g pohanky kroupy
6g jedlé sody
30g nepraženého kakaa
500g jablečného pyré
1 lžíce jablečného octa
300g tofu natural
3 střední banány
Šťáva z 1 citronu
Vanilka
Mandle a pohanku rozmixujeme na mouku, promícháme s jedlou sodou a kakaem, vmícháme jablečné pyré a nakonec lžíci jablečného octa. Vzniklé těsto rozetřeme na menší plech (cca 20 x 30cm). Z tofu vymačkáme maximum láku a spolu s banány, citronovou šťávou a vanilkou rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Náplň nandáme do zdobičky a na těsto vytvoříme mřížky. Pečeme cca 30 minut na 170°C.
Komentáře
Okomentovat