Chřest s holandskou omáčkou a fazolovými karbenátky

Výborný a živinama nabité fazolové burgery z kuchařky Jak nezemřít od Michaela Gregera doplněné zeleným chřestem s ala holandskou omáčkou z kešu ořechů...




200g zeleného chřestu

Holandská omáčka:
20g kešu ořechů
Šťáva z 1/4 citronu
1/2 lžičky dijonské hořčice
20ml vody
Česnekový prášek
Kurkuma
Černá sůl


Karbenátky:
120g konzervovaných / vařených fazolí
30g ovesných vloček
20g vlašských ořechů
25g cibule
10g miso pasty
10g tahini (sezamová pasta)
5g lahůdkového droždí
1 stroužek česneku
5g lněných semínek
dužina z 1/2 citronu
kurkuma, sladká uzená paprika


Lněná semínka rozmixujeme na mouku, promícháme s rozmačkanou dužinou citronu a necháme pár minut stát. Ovesné vločky rozmixujeme v kuchyňském robotu na drť. Fazole propláchneme a opět pokud možno ve food procesoru nahrubo rozmixujeme. Stejně pokračujeme i s ořechy a cibulí. Vše promícháme včetně hmoty z lněných semínek, přidáme rozmáčknutý česnek, miso pastu, tahini, lahůdkové droždí, kurkumu a sladkou papriku, pořádně prohněteme rukama a z hmoty vytvoříme 2 karbanátky. Dáme na půl hodiny chladit do lednice a poté cca 20 minut pečeme na 180°C. Obrátíme a dopečeme dalších 20 minut.
Z chřestu odlámeme tuhé konce, spodní polovinu oloupeme škrabkou a dáme na 2-3 minuty vařit do vroucí osolené vody. Po vyjmutí spaříme studenou vodou. Kešu ořechy na 4 hodiny předem namočíme, poté slijeme a spolu se zbytkem ingrediencí na omáčkudo hladka rozmixujeme.


670 kcal
30g bílkovin, 52g sacharidů, 35g tuku, 19g vlákniny

Komentáře