Výborné cizrnové řezy s ještě lepší, nadýchanou krémovou čokovrstvou... Na jejich výrobu doporučuju použít cizrnu zavařenou ve skle (kvůli chuti láku, jenž budete potřebovat na výrobu čokopěny), skvělá je například od značky Freshona z Lidlu.
9 kusů (plech cca 20x20cm):
Těsto:
400g konzervované cizrny
90g mandlového, kešu nebo arašídového másla
70ml javorového sirupu
60g ovesných vloček
1 lžička jedlé sody
Krém:
120ml láku z cizrny
120g hořké čokolády
Nepražené kakao a skořice na posypání
Cizrnu slijeme a lák z ní dáme chladit do lednice. Cizrnu propláchneme a spolu s ořechovým máslem a javorovým sirupem rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme vločky rozmixované na mouku a promíchané s jedlou sodou, těsto rozetřeme na plech a pečeme cca 25 minut na 180°C. Po vychladnutí potřeme krémem a necháme chladit v lednici. S čokopěnou je třeba pracovat rychle, čokoládu rozpustíme a necháme vychladnout, vychlazený lák vyšleháme do konzistence tuhého sněhu a vmícháme čokoládu.
Komentáře
Okomentovat