Čočková omeleta

Tip na skvělý lehký jídlo. Čočková omeleta je velice jednoduchá a to jak co do přípravy, tak co do surovin. Na pánvi se s ní krásně pracuje, pokud vyčkáte s otáčením dokud se sama nezačne odlepovat, nemáte šanci ji jakkoliv potrhat. Naplnit si ji můžete čím je libo, za mě vede kombinace salátu, rajčat, opečených žampionů a kešu dipu na způsob majonézy.




70g červené čočky
100ml vody
sůl
koření či bylinky dle chuti

120g žampionů
70g salátu
70g rajčat

Dip:
30g kešu ořechů
5g hořčice
10g cibule
1 lžička citronové šťávy
černá sůl


Čočku na pár hodin předem namočíme, ideálně přes noc. Kešu ořechy namočíme cca 4 hodiny před přípravou. 
Namočenou čočku pořádně propláchneme a spolu s čerstvou vodou, solí a kořením dle chuti (super je například oregano či jiné italské bylinky) rozmixujeme na hladké těsto. Necháme 5 minut stát a poté ho vylijeme na vyhřátou pánev. Počkáme pár minutek dokud se povrch omelety zcela nezatáhne a omeleta se sama nezačne odlupovat od pánve, teprve poté podebereme a otočíme. 
Žampiony očistíme, nakrájíme a opečeme na pánvi. Osolíme. 
Kešu ořechy slijeme a spolu s ostatními surovinami a vodou dle potřeby rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka
Omeletu naplníme salátem, rajčaty, na pánvi opečenými žampiony a kešu dipem.


456 kcal
29g bílkovin, 41g sacharidů, 15g tuku, 16g vlákniny


Komentáře